Pomsta mlokům


Max Barry

Válka s mloky v éře vesmírných lodí

V nedaleké budoucnosti se lidstvo dostane do konfliktu s nebezpečnými vesmírnými vetřelci – mloky. Na jejich území vyšle nejmodernější vesmírné lodě třídy Providence, které mají jejich civilizaci zcela vyhladit. Na jedné takové lodi se nachází i její čtyřčlenná posádka: Talia, Gilly, Jolene a Anders. Ale jejich úkol je překvapivě snadný – udržovat prostřednictvím videí, sociálních sítí a médií zdání, že mají misi pod kontrolou a vědí, co dělají. Přitom je umělá inteligence lodě zcela soběstačná, sama naviguje, sama mloky ničí a lidskou přítomnost nepotřebuje. Ale i umělá inteligence může selhat a vystavit svou posádku smrtelnému nebezpečí...

Max Barry (*1973) je australský autor, který ve svých románech často využívá futuristické motivy a zápletky. Jeho nejslavnější thriller Lexicon (2013), který se prodal do patnácti jazyků, pojednává o síle jazyka a schopnosti manipulovat jeho pomocí ostatní. Pomsta mlokům je jeho první čisté sci-fi.

„Neuvěřitelný román. Barryho úžasná imaginace prýští z každé stránky. Budete jako na trní od začátku do konce.“ – Jeffery Deaver

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Válka s mloky v době vesmírných lodí

Válka s mloky v době vesmírných lodí
čítanka

Kromě klasické sci-fi Stanisława Lema nebo Raye Bradburyho si občas v Knize Zlín vyhlédneme i moderní vědeckofantastickou literaturu. Jedním z takových titulů je Pomsta mlokům Australana Maxe Barryho, který proslul hlavně svým v češtině dosud nevydaným románem Lexicon o moci slov. Sci-fi z roku 2020, v originálu pojmenované Providence, ovšem pojednává o boji s mimozemskou rasou mloků. Nešlo tedy nevyužít příležitosti, která se v návaznosti na slavné dílo Karla Čapka nabízela, a český název díla jsme si proto trochu upravili… A o čem konkrétně Pomsta mlokům je?

Číst více

detailní informace

Žánr román
sci-fi
Počet stran 296
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.11.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,428 kg
Jazyk čeština
Původní název Providence
Původní jazyk angličtina
Překladatel David Koranda
EAN 9788076622470
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.