Zmizelá Šumava 2


Emil Kintzl, Jan Fischer

Dvacet příběhů šumavského regionu od místní legendy Emila Kintzla.

Odhalte další příběhy starých, dnes již zaniklých osad a osudy obyvatel Šumavy. Budete svědky zániku samoty Torfstich, dozvíte se, jaké legendy obestírají hrad Kašperk, objevíte Sterzmühle, šumavský skvost v údolí říčky Pstružné, i osadu Vogelsang, kterou Švédové nikdy nedobyli. Dvacet nových příběhů z tohoto mnohdy drsného kraje doprovázejí dobové i současné fotografie.

1. Zánik samoty Torfstich

2. Vogelsang – Osada, kterou Švédové nikdy nedobyli

3. S dynamitem na kapli

4. Pekelské údolí

5. Útěk za čáru

6. Bílá tma na Zelené hoře

7. Sterzmühle – Šumavský skvost v údolí říčky Pstružné

8. Doktor na koni

9. Tajemství bílého jelena

10. Návrat paštěckých kapliček

11. Udavač z Karlova

12. Poslední plavení dřeva

13. Masakr na Grubergu

14. Vražedná pohádka

15. Majzlíky a kladiva

16. Tragický omyl

17. Smrt v plamenech

18. Legendy hradu Kašperk

19. Hadry, kosti, papír, kůže... moje Kašperky

Emil Kintzl (1934) na Šumavě prožil celý svůj život a je uznávanou šumavskou legendou. Pracoval jako učitel, působil v Hartmanicích, Srní a Kašperských Horách. V důsledku neustálých konfliktů s režimem byl v roce 1975 donucen učitelské povolání opustit a dalších čtrnáct let pracovat v kotelně jako topič. Žije v Kašperských horách, věnuje se turistice, sportu, zejména lyžování, a sbírá příběhy o starých, dnes už zaniklých osadách a obcích, které v bouřlivém 20. století zmizely z mapy šumavského kraje.

Jan Fischer (1960) působí od roku 1975 jako textař, hudebník, scénárista a filmař. V letech 1980–1991 pracoval v hudební redakci Československé televize. Od roku 1991 se živí jako nezávislý autor, producent a režisér. V roce 2013 začal spolupracovat s internetovou televizí Stream.cz a podílí se na vzniku pořadů Vypečené reklamy, Troublemaker, Ničení povoleno, Mise K2 a Jídlo s.r.o. Spolu s Emilem Kintzlem vytváří cyklus dokumentů Zmizelá Šumava, který zároveň i režíruje.

Číst více
449,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 168
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.10.2019
Formát 233x210 mm
Hmotnost 0,786 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
EAN 9788074739026
Věk od 15
Edice WALT
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Emil Kintzl Emil Kintzl

Emil Kintzl


Emil Kintzl na Šumavě prožil celý svůj život a je uznávanou šumavskou legendou. Pracoval jako učitel, působil v Hartmanicích, Srní a Kašperských Horách. V důsledku neustálých konfliktů s režimem byl v roce 1975 donucen učitelské povolání opustit a dalších čtrnáct let pracovat v kotelně jako topič. Sbíral příběhy o starých, dnes už zaniklých osadách a obcích, které v bouřlivém 20. století zmizely z mapy šumavského kraje. Je spoluautorem tří dílů Zmizelé Šumavy a stejnojmenného seriálu pro Stream.cz. V březnu 2022 zemřel po tragické nehodě na lyžích.

Zobrazit profil autora
Jan Fischer Jan Fischer

Jan Fischer


Jan Fischer působí od roku 1975 jako textař, hudebník, scenárista a filmař. V letech 1980–1991 pracoval v hudební redakci Československé televize. Od roku 1991 se živí jako nezávislý autor, producent a režisér. V roce 2013 začal spolupracovat s internetovou televizí Stream.cz a podílel se na vzniku pořadů Vypečené reklamy, Troublemaker, Ničení povoleno, Mise K2 a Jídlo s.r.o. S Emilem Kintzlem vytvářel cyklus dokumentů Zmizelá Šumava, který i režíroval, a společně napsali i trojici stejnojmenných knih.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.