Vaše tváře zla


Martin Puskely

Román psaný s bezprecedentní odvahou nahlíží do míst, před nimiž česká próza až doposud zavírala oči

Během jednoho dne a noci na začátku roku 1998 se v rakouském Linci střetávají a míjejí čtyři muži: vyhořelý učitel Nico Hückenheim, lékař a politický kariérista Martin Friedman, chladnokrevný šéf zločineckého gangu Konrad Popper a policista Thomas Schallert. Každý z nich sleduje stopu svých zájmů a bojuje při tom se svou představou morální soudržnosti. Jak skloubit touhu po vzestupu s „vrozenou“ společenskou nevýhodou? Jak vyvážit zvrácené sklony s touhou po společenské užitečnosti? Lze vzít spravedlnost do svých vlastních rukou a nestát se psancem? Ale je tu ještě někdo jiný, kdo se ocitá v samotném středu událostí, do jejichž běhu ovšem na rozdíl od ostatních nemá možnost promluvit...

V působivém dramatu s kriminálními prvky, které odkazují na české prostředí, se postupně odkrývají nejen dilemata jednotlivých protagonistů, ale také složité plochy současné společnosti a jejích hodnotových sebeklamů. Román psaný s bezprecedentní odvahou nahlíží do míst, před nimiž česká próza až doposud zavírala oči. Stylisticky impozantní a myšlenkově nekompromisní text lze atmosférou přirovnat k některým románům Iana McEwana nebo k seriálu Temný případ.

Číst více
349,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 328
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.10.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,431 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074737008
Věk od 18
Edice WALT
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

video

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.