Žádné dívky, nic


Libor Kadlec-Filipek

Kniha s názvem Žádné dívky, nic a s podtitulem básně, deníky a hříčky vychází jako soubor textů z pozůstalosti v osmdesátých letech tragicky zemřelého mladého básníka Libora Kadlece – na brněnské scéně známého jako Filípek. Libor Kadlec se objevil v divadelním prostředí soustředěném kolem režiséra J. A. Pitínského a vzbudil velkou pozornost svým účinkováním v legendárním představení – Lyrické agrese. V našem souboru jsou poprvé knižně představené jak jeho básně, tak deníkové záznamy otevírající pohled na tehdejší nezávislé umělecké Brno. Kniha měla vyjít už začátkem devadesátých let a dočkala se vydání až nyní.

Za pomoc při vydání knížky (za poskytnutí básní a deníků z pozůstaloti) děkujeme Filípkově mamince Marii Kadlecové, bratru Miroslavu Kadlecovi. Za pomoc při práci s rukopisy děkujeme Martině Ulrichové a J. A. Pitínskému. Jako obrazový doprovod jsou použité fotografické autoportréty Libora Kadlece, fotky ze zkoušky představení Lyrické agrese, kde Filípek vystupuje v roli Básníka, na obálce je požitá fotografie Libora Kadlece – železniční přejezd ve Zlíně – Podvesná.

Číst více
149,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr poezie
Počet stran 210
Datum vydání 19.11.2009
Hmotnost 0,254 kg
Jazyk čeština
EAN 9788087162576
Věk od 18
Edice WALT
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.