Katja Kallio


Katja Kallio je finská spisovatelka a scenáristka. Než se začala na plný úvazek živit psaním, působila jako filmová publicistka, nakladatelská redaktorka a překladatelka z angličtiny, italštiny a španělštiny. Napsala dosud sedm románů, z nichž dva byly dle jejího scénáře zfilmovány a poté i oceněny. Ve své tvorbě se věnuje svébytným nezávislým hrdinkám, které zápasí o své místo ve společnosti i s vlastním stínem; vynikajícím způsobem pracuje s psychologií postav a s jazykem, který je poetický i drsný zároveň.

Související akce a aktuality:

Letní čítanka: Průsvitné srdce

Letní čítanka: Průsvitné srdce
Pomyslnou tečku za naší letní čítankou tvoří historický román z období druhé světové války nazvaný Průsvitné srdce. Autorka knihy, oceňovaná finská spisovatelka a scenáristka Katja Kallio, vypráví příběh zakázané lásky mezi svobodomyslnou Finkou a sovětským válečným zajatcem.

Láska, která proráží válečné linie

Láska, která proráží válečné linie
knižní novinky
Oceňovaná finská spisovatelka a scenáristka Katja Kallio napsala historický román s názvem „Průsvitné srdce“ z období druhé světové války o zakázané lásce mezi svobodomyslnou Finkou a sovětským válečným zajatcem. Překlad Martiny Šímové do češtiny je prvním překladem této knihy vůbec, a tak když výtisk doputoval poštou autorce do rukou, měla takovou radost, že všem českým čtenářům natočila videozdravici.

Válka je pro mě metaforou nelásky

Válka je pro mě metaforou nelásky
rozhovory
Při příležitosti vydání románu Průsvitné srdce z pera finské spisovatelky a scenáristky Katji Kallio přinášíme exkluzivní rozhovor, který pro nás s autorkou pořídila překladatelka románu Martina Šímová.

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.