Poznamenaný - Deset měsíců s Janem A. Baťou


Vladimír Krejčí

Unikátní svědectví osobního tajemníka Jana Antonína Bati přináší nový pohled na tuto dodnes rozporuplně vnímanou osobnost.

Unikátní osobní svědectví Vladimíra Krejčího pohybujícího se v pohnutém historickém období po Mnichovu 1938 v bezprostřední blízkosti průmyslníka Jana Antonína Bati přináší nový pohled na dodnes rozporuplně vnímanou podnikatelovu osobnost.

Vladimír Krejčí (1908–1993) nastoupil do firmy Baťa ve Zlíně v roce 1936 jako čerstvý absolvent právnické fakulty. Začal pracovat coby referent právního oddělení. O dva roky později mu bylo nabídnuto místo osobního tajemníka Jana Antonína Bati (1898–1965). V těsné blízkosti šéfa obří firmy pracoval deset měsíců, od září 1938 do června 1939. V pohnutém období od Mnichova, přes druhou republiku a vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava, až po Baťův odjezd do zámoří v červnu 1939 líčí přelomové okamžiky i každodenní život vedení podniku a jeho zaměstnanců. Vladimír Krejčí do svého vyprávění vložil mnoho informací a postřehů z pracovního i osobního života, události tragické i příhody mnohdy úsměvné, které Jana Antonína Baťu a jeho rodinné příslušníky a spolupracovníky přibližují lidskou a bezprostřední optikou. Svého šéfa doprovázel tajemník Krejčí na četných domácích a zahraničních cestách, jejichž náplň a organizace dávají nahlédnout do zákulisí globální firmy, operující na několika kontinentech v desítkách výrobních jednotek a tisících prodejnách a obchodních domech s desetitisíci zaměstnanci v českých zemích a zahraničí.

Číst více
289,00 Kč doporučená cena
V prodeji

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.